Sunday, October 17, 2010

Ülesanne 5.

Meie viiendaks ülesandeks oli analüüsida ühe kaasõpilase veebilehte. See on väga huvitav ülesanne just selletõttu, et me kõik oleme pidanud kodulehe tegema ning kõik teame kuivõrd vaevanäudev see ülesanne oli. Mina valisin analüüsimiseks Carmeni kodulehe, mis asub aadressil:
http://web.zone.ee/kcarmeneep/

Valisin Carmeni kodulehe, sest mulle jäi juba eelnevates loengutes silma, et tema sai antud ülesandega meie grupist kõige paremini hakkama, seega leian et tema koduleht on meie grupi kodulehtedest nn. „musternäidis“ ja me kõik võiksime tema kodulehe kujundusest õppust võtta.

Carmeni kodulehe teemaks on rehabiliteerimine, mis on ka üsnagi palju seotud meie erialaga. Koduleht oli väga kompaktne, kogu seal olev tekst oli väga asjalik ja annab lugejale kindlasti hea ülevaate rehabiliteerimise olemusest.
Kodulehe kujundus on lihtne ja loogiline. Kirjastiiliks on Times New Roman ning fondisuurus on 12. Tekst on paigutatud lehel vasakusse äärde. Taustavärviks on valitud roheline, ning teksti värviks kollane. See teeb teksti jälgimise üsnagi hõlpsaks.Täidetud on ka nõuded, mis meile kodulehe tegemisel esitati: kolm omavahel lingitud faili, kolm graafilist elementi ning ühine CSS-fail.

Kontrollisin kodulehe standardsust ka validaatori abil. Kasutasin http://validator.w3.org/ validaatorit ning Carmeni koduleht läbis validaatori edukalt. Carmeni tehtud koduleht on erivajadustega inimestele kasutamiseks sobiv. Kokkuvõtteks võib öelda, et Carmen on antud ülesandega vägagi edukalt hakkama saanud.

1 comment:

  1. Tubli, väga asjalik ja kontruktiivne analüüs. Loodan, et Carmenile oli sellest ka abi. Kasvõi hea enesekindlustunde tekkimiseks.

    ReplyDelete